Sota la batuta del I Curs de Direcció de l’UMSCO

María Martínez i Maria Ventura

Tot músic necessita el seu instrument, i el del director es l’agrupació que dirigeix. Una formació adient és imprescindible per a portar a terme aquesta tasca. El proper 19 de febrer començarà el I Curs de Direcció, Anàlisi i Orquestració per a banda de música organitzat per la Unió Musical Santa Cecília d’Onda (UMSCO). Daniel Gómez, director de la banda de la UMSCO, és el coordinador del curs i director musical, junt amb Lluís Sanjaime, director del curs, ha posat en marxa aquesta iniciativa a la província.

Amb la participació del compositor Bernardo Adam com a professor d’anàlisi i orquestració, el curs de direcció acollirà com a directors convidats a Rafael Sanz i Fernando Bonete, directors de la Banda Municipal de Madrid i València, respectivament. Tal i com apunta Gómez, coordinador del projecte: Es  tracta de directors de dos de les agrupacions més importants de Espanya, per tant, són un gran reclam per al curs

A més, el fet de comptar amb participació d’Adam com a especialista en anàlisi és una de les característiques diferenciadores del curs, segons Gómez. Les jornades s’estructuraran en forma de classes magistrals d’anàlisi i orquestració a les vesprades, reforçades amb assajos a la nit. Aquestes disciplines conformen el 95% de la direcció musical, explica Gómez, i afegeix que el domini d’ambdues facilita la interpretació. Els directors de la província de Castelló, públic a qui va dirigit el curs, tindran la possibilitat de millorar la seua tècnica en el transcurs de les sessions, ja que s’impartiran de forma no consecutiva. L’estructuració dels set dies de classes  al llarg de dues setmanes pretén facilitar la tasca a participants i docents.

Aquesta iniciativa de formació ha estat una aposta que la UMSCO s’havia marcat entre els seus objectius des de feia temps. Un punt més a l’estratègia per posicionar Onda al panorama musical, a més d’afavorir al desenvolupament de l’agrupació. Malgrat la baixa taxa d’inscrits fins al moment, des de l’organització esperen un bon resultat d’aquesta primera  edició, amb el propòsit d’incorporar millores i una major campanya de comunicació de cara als propers anys.

Deja un comentario